Wie zijn wij

Kort gezegd is een speel-o-theek voor speelgoed en spellen wat een bibliotheek is voor boeken.  U kunt bij de speel-o-theek speelgoed en meer lenen en dat voor een habbekrats.

Onze speel-o-theek is een stichting en wordt draaiende gehouden door ca. 20 enthousiaste, gedreven vrijwilligsters. Zij zetten zich belangeloos in zodat een ieder speelgoed en spelletjes in huis kan halen.

Zij zorgen er achter de schermen voor dat het speelgoed goed speelbaar blijft, ook als er iets vermist wordt of stuk gegaan is. Nieuw speelgoed wordt aangeschaft en alles wordt genummerd zodat de onderdeeltjes bij het juiste speelgoed blijven. Ze verwerken alle gegeven in de computer, zodat bekend is wat er in huis is, maar ook welk speelgoed bij wie is en wanneer het weer naar een volgend lid kan.

Zij zijn er op de openingstijden, de werkuren, maar ook de vergaderingen want het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van wat de werkgroepen doen. Kortom, er gaat heel wat om achter de schermen maar het wordt met groot plezier gedaan. En dat merken we in de sfeer, want het is altijd heel gezellig bij de speel-o-theek!!!

Om al deze kanjers te bedanken is er af en toe een dagje uit, iets leuks op feestdagen en er is heel veel waardering voor wat ieder doet!

VSN

Wij zijn lid van de Vereniging Speelotheken Nederland. Gezamenlijk proberen wij u nog beter van dienst te zijn.

De Vereniging Speelotheken Nederland is een vereniging voor speel-o-theken en door speel-o-theken.
De Vereniging brengt speel-o-theken met elkaar in contact en zet zich in om het belang van speel-o-theken aan te tonen en uit te breiden.
Ervaringen worden uitgewisseld en speel-o-theken ondersteunen, inspireren en stimuleren elkaar.

Speel-o-theek de Speelboeg is al in 2006 door de VSN uitgeroepen tot Speel-o-theek van het Jaar, waarmee de kundigheid en de inzet van de speel-o-theek beloond werd.