K57 Bij ons thuis, Tiptoi

Met dit geluidenboekje “Bij ons thuis” kun je met papa, mama, David en baby Finn thuis mee leven met alles wat ze doen. Het boekje is gemaakt van stevig karton en daardoor heel geschikt voor kinderhandjes. Eerst moet je het boek ‘aanzetten’ op de eerste pagina en dan kan het spelen en lezen beginnen.

Doordat de figuurtjes, alle kamers in het huis en alle omgevingen heel herkenbaar zijn, vinden kinderen het heel leuk om te ‘helpen’. Met bijvoorbeeld de baby verschonen… dit kan door op de papa te tippen en te zeggen dat de baby verschoond moet worden.

Je kunt kiezen wat je wilt doen… zo kun je bijvoorbeeld eerst het verhaal luisteren en daarna de vragen beantwoorden. Of wil je wat anders doen? De geluiden en liedjes zijn heel erg vrolijk en afwisselend. Ga door de verschillende kamers en de tuin en tip met de stift allerlei tekeningen aan.

Ook opa, oma, neefjes, nichtjes en hond Rocky worden niet vergeten. En wat gebruik je in de keuken? Als je tipt met de stift kun je heel wat nieuwe woorden leren! 

Wanneer een opdracht goed is uitgevoerd, komt er een complimentje. Is het antwoord niet goed, dan moedigt de stift aan om het nog een keertje proberen. De handleiding geeft 4+ aan, maar ook voor 3-jarigen zijn de liedjes en verhaaltjes heel leuk. Voor 3-jarigen zijn sommige vragen misschien nog wat moeilijk maar andere vragen zijn weer wel heel goed te doen.

Wat ook fijn is: het Tiptoi boek verveelt nooit omdat de vragen elke keer weer veranderen.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 3 à 4 jaar
Aantal spelers: 1
Afmeting doos: 24 x 22 x 2 cm
Leerthema: taal

De audiobestanden zijn al op de stift geladen.
Batterijen worden door de speel-o-theek verzorgd.