K67 De Hongerige Getallenrobot, Tiptoi

K67 De Hongerige Getallenrobot, Tiptoi (€+)

Zelfs als je het niet hebt op educatieve spelletjes of iets wat je moet leren, kun je hier uren mee bezig zijn!
Helft en dubbel, sommen optellen en aftrekken, even en oneven, dit leuke TipToi spel is al zelfstandig te spelen vanaf 4 jaar door de simpele variant (getallen leren) die het spel biedt. Ook geschikt voor kinderen van 5 tot ca. 7 jaar omdat het spel verschillende moeilijkheidsgraden (sommen maken) biedt.

Hoe werkt het:
Robby heeft een enorme honger! Maar je kunt hem voeden met de juiste vormen en getallen.
Wat is een driehoek? Hoe ziet een 4 er uit? Hoeveel is 5 + 2? Als je de opgaven van Robby goed oplost, dan leg je een fiche in zijn mond – en whoeeps – hij is al in de buik van de hongerige robot verdwenen, want Robby eet de juiste antwoorden!
Je kunt ook een vrolijk getallen lied zingen met Robby, of 1 van de 4 minispellen spelen (en gebruik de kleine robot als rekenmachine).

Je kunt alleen spelen of samen: de tiptoistift neemt je in vier verschillende moeilijkheidsniveaus mee door het thema getallen en vormen. Zo leer je vormen, hun eigenschappen, de getallen en de eerste rekensommetjes kennen. Voor de echte rekenaars kunnen zelfs de getallen tot 20 gebruikt worden. De tiptoistift rekent mee en controleert de oplossingen van de kinderen.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar
Batterijen: worden door de speel-o-theek vervangen