K48 Boerderijdieren, Tiptoi

Het ziet er simpel uit, maar oh wat kun je veel met deze diertjes!
Ze maken geluid, vertellen verhaaltjes, je kunt spelletjes spelen en muziek luisteren… dit is echt heel leuk speelgoed. Het is goed voor uren vermaak, want al spelende ontdek en leer je een heleboel!

Als je de TipToi-pen op de oranje stip op de dieren zet, dan hoor je bijvoorbeeld welk geluid het dier maakt. Juist door de geluiden wordt het leuker om met de dieren zelf te spelen.


Hoe werkt het:
Als je met de TipToi-pen op het kaartje op het gloeilampje klikt en dan 1x op bijvoorbeeld de koe, dan krijg je 1 wetenswaardigheidje over de koe te horen. Dit duurt 30 seconden, goed te doen dus voor een kind. Wil je vervolgens nog een wetenswaardigheidje horen, dan tip je nogmaals op de koe. Zo vertelt de pen bijvoorbeeld dat koeien herkauwers zijn, wat de verschillen zijn tussen mannetjes en vrouwtjes koeien, hoeveel ze drinken, over de kleuren en vacht en nog veel meer.

Wil je iets anders horen, dan tip je op een ander symbool op het kaartje, bijvoorbeeld het oog. Hiermee krijg je geluiden van en korte zinnen over koeien te horen.

Dus dankzij de symbooltjes op het kaartje hoef je nog niet te kunnen lezen om toch alles te doen, kinderen hebben zo door welk symbooltje wat doet… Of anders legt u ze het even uit.

Je kunt ook verschillende spelletjes met de koe spelen. Hiervoor tip je het dobbelsteen-symbool aan. Je kunt dan kiezen wat voor spel je wilt spelen, bijvoorbeeld een quiz, een luister- en tel spel of een geluiden-raad-spel.

De dieren zijn zelfs onderling te combineren door met de verhaaloptie verschillende keuzes te maken. Tijdens het verhaal krijg je op verschillende punten nog een keuzemogelijkheid om een ander dier in het verhaal mee te laten doen.

Zelfs zonder de pen zijn de dieren erg leuk om mee te spelen, en zijn er nog andere (Tiptoi)dieren in huis dan worden die er vaak bij gesleept zodat het een vrolijke beestenboel wordt. Kinderen kunnen hun eigen fantasie er ruimschoots op los laten. Ze kunnen er samen mee spelen of alleen. En het is een uitkomst voor lange autoritten, het is iets interactiever dan een filmpje kijken.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar
Leerthema: dieren

De audiobestanden zijn al op de stift geladen. 
Batterijen worden door de speel-o-theek verzorgd.

Tip:
Als uw kind liever met andere dieren speelt dan boerderijdieren, dan….. lees meer
(ook welke dierfiguren Tiptoi uitgebracht heeft)

Weetje:
Losse Tiptoi dieren zijn er naast het thema Boerderij ook te koop in het thema Afrika en Dinosaurussen. Alle dieren vertellen vrolijke verhalen en verrassen met spellen, geluiden en liedjes. Spannend detail: de grotere speelfiguren uit de dino-serie hebben een beweegbare bek!