G6 Tutto

G6 Tutto (8+)

Algemeen:
Tutto is een leuk familiespel want het kan goed gespeeld worden door een groep personen van verschillende leeftijden, jong en oud(er) door elkaar.
Je hebt een beetje geluk nodig met de dobbelstenen en je moet een klein beetje strategisch denken, maar je hebt er een leuk half uurtje mee. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren met de 6 dobbelstenen. Dat lijkt eenvoudig; maar de kaarten verhogen de spanning!

Hoe werkt het:
Pak de bovenste kaart van de stapel (afbeeldingen naar beneden) en leg deze open neer. Is het een stopkaart, dan is je beurt direct voorbij.

Zo niet, dan komen de dobbelstenen er aan te pas. Er zijn verschillende worpen die punten opleveren. Als een speler met een worp punten scoort, dan worden de dobbelstenen (of de enkele dobbelsteen) waarmee gescoord is opzij gezet, en mag de speler doorgaan met het werpen van de resterende dobbelstenen om zo te proberen nog meer punten te scoren. Maar let op: levert een worp geen punten op, dan gaat de tot dan toe in de beurt opgebouwde score verloren!

Er zijn verschillende type kaarten met elk hun eigen invloed op de score!

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd : 8 – 99 jaar
Aantal spelers : 2 tot 10
Speeltijd : 30 minuten
Afmeting doos : 12 x 10 x 2 cm