G101 Leo moet naar de kapper

G101 Leo moet naar de kapper

Algemeen
Leo moet naar de kapper maar de kapper zit aan de andere kant van de jungle. Dus hij moet op weg maar ja, onderweg komt hij allerlei dieren tegen waarmee hij heel graag kletst. Dàt kost tijd en elke dag groeien zijn haren langer.
Als het lukt om Leo bij de kapper te krijgen voordat hij een volle haardos heeft, dan wint iedereen. Maar… Leo heeft maar 5 dagen (= spelrondes). Samenwerken dus!!!

Hoe werkt het
De jungletegels liggen achter elkaar op tafel met de junglebladeren naar boven.
Iedere speler heeft kaarten in de hand.
Kies er daar één van uit en doe zoveel stappen op de jungletegels als de kaart aangeeft. Draai de tegel om waar je naast stil staat en vergelijk hem met de kaart in je hand.
Hebben beide dezelfde kleur? Geen probleem, dit kost geen tijd.
Mààr hebben ze niet dezelde kleur dan kijk je naar het cijfer dat op de jungletegel staat (b.v. 2) en draai de klok dan (2 uren) verder. De volgende speler is aan de beurt.

Zijn er 12 uur verstreken op de klok? Draai dan alle kaarten weer met de junglebladeren naar boven en start opnieuw. Onthoud dus goed waar welke kaarten liggen, dan weet je in de volgende ronde welke tegels de meeste tijd kosten. Vooral de leeuwin en de papegaai, die kunnen kletsen! En dat kost heel veel tijd…

Spel makkelijker maken? Speel met alle handkaarten open en overleg met elkaar.
Moeilijker maken? Overleggen mag pas nadat Leo de papegaai is tegen gekomen.

Een superleuk spel!

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd : vanaf 6 jaar
Aantal spelers : 2-5
Speeltijd : ca. 30 minuten
Afmetingen doos : 25 x 20 x 7 cm