Constructie

C28

C 28

Kinderen kunnen uren bezig zijn met het stapelen van blokjes. Ongemerkt oefenen ze hier hun fijne motoriek mee, spelen is immers leren. Als ze steeds met iets anders kunnen spelen stimuleert dit alleen maar, alleen het is vrij duur om elke keer maar weer iets anders aan te schaffen.  De speel-o-theek biedt echter uitkomst!  Want dozen vol Lego, Duplo en allerlei andere soorten constructie materialen staan klaar om te worden geleend.

Goed om al spelend te leren, want blokjes aan elkaar vast koppelen vereist een andere techniek dan losse blokjes stapelen. Uw kindje leert inzicht te krijgen in bijvoorbeeld stabiliteit. Maar spelen met constructie speelgoed helpt ook bij het leren waarnemen, logisch denken, problemen oplossen en het geheugen trainen. Wist u dat dat allemaal in zo’n klein blokje zat?

Echter door trial en error leren ze hun hersens te gebruiken: “Hmm, die stapel blokken valt steeds om. Als ik de toren wat breder maak, blijft-ie dan staan?” Zo leert uw kindje op den duur kleine blokjes op grote blokjes te stapelen. En spelenderwijs leren ze ook nog hun spieren onder controle te krijgen. Met veel verschillende soorten materialen leert een kind veel verschillende vaardigheden. Het is fijn als u steeds iets anders aan kunt bieden. 

C 30

C 30

 Wilt u niet alles zelf aanschaffen? De speel-o-theek biedt uitkomst want hier vindt u  heel veel soorten constructie speelgoed van prima kwaliteit! Goed om de fantasie van uw kinderen te blijven prikkelen en nog eens heel voordelig ook.

Klik voor extra informatie per leeftijdsgroep hieronder.

Baby / peuter / kleuter / overzicht