Constructie

C28

Kinderen kunnen uren bezig zijn met het stapelen van blokjes. Ongemerkt oefenen ze hier hun fijne motoriek mee, spelen is immers leren.

Blokjes aan elkaar vast koppelen vereist een andere techniek dan losse blokjes stapelen. Echter door trial en error leren ze hun hersens te gebruiken:  “hmm, die stapel blokken valt steeds om. Als ik de toren wat breder maak, blijft -ie dan staan? ” Zo leert uw kindje op den duur kleine blokjes op grote blokjes te stapelen en inzicht te krijgen in stabiliteit.
Maar spelen met constructie speelgoed helpt ook bij het leren waarnemen, logisch denken, problemen oplossen en het geheugen trainen. En gaandeweg leren ze ook nog hun spieren onder controle te krijgen.
Wist u dat dat allemaal in zo’n klein blokje zat?

Met veel verschillende soorten materialen leert een kind dus veel verschillende vaardigheden. Het is fijn als u steeds iets anders aan kunt bieden. 

C 30

 Wilt u niet alles zelf aanschaffen? De speel-o-theek biedt uitkomst want hier vindt u  heel veel soorten constructie speelgoed van prima kwaliteit! Goed om de fantasie van uw kinderen te blijven prikkelen en nog eens heel voordelig ook.

Klik voor extra informatie per leeftijdsgroep hieronder.

Baby / peuter / kleuter / overzicht