G133 Battle sheep

G133 Battle sheep

Dit is een ontzettend leuk spel waarbij je moet proberen om jouw schapen te verdelen over zoveel mogelijk andere weilanden. Dit spel is niet moeilijk en het duurt niet al te lang. Een beetje strategisch denken helpt om de andere schapen te blokkeren!

Hoe werkt het
De weilandtegels worden om de beurt door de spelers neergelegd.
De tegels moeten met tenminste één zijkant op elkaar aansluiten. Het bord kan er dus elke keer anders uitzien.
De spelers zetten vervolgens om de beurt, met de wijzers van de klok mee, hun stapel schapen op een weiland aan de rand van het speelveld.

En dan
De speler moet zijn stapel schapen verdelen en de deelstapel verplaatsen, maar er moet altijd minstens één schaap op het startweiland blijven.
Hij verplaatst de deelstapel in een rechte lijn, totdat hij niet verder kan. De deelstapel moet aan het uiteinde van de rechte lijn worden geplaatst. Als er iets in de weg staat (je eigen schapen of de schapen van een tegenspeler), moet de deelstapel vlak voor dat obstakel neergezet worden.

Einde van het spel
Als een speler geen schapen meer kan verplaatsen, speelt hij niet meer mee. Als geen enkele speler meer schapen kan verplaatsen stopt het spel. De speler die met zijn schapen op het grootste aantal weilanden staat wint het spel. Bij een gelijkspel wint de speler die de grootste schaapskudde heeft (schapen van zijn kleur op aansluitende weilanden)

Aanbevolen leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4
Speeltijd: 15 minuten