G52 Regenwormen

G52 Regenwormen

Regenwormen is een luchtig, vrolijk en makkelijk te spelen dobbelspel. Echt een heerlijk spelletje voor tussendoor.
Geluk en een beetje tactiek komen hier zeker van pas.

Hoe werkt het:
De tegels worden oplopend en naast elkaar op tafel gelegd. Op de tegels staan de getallen 21 t/m 36 en een aantal regenwormen. Des te hoger het getal, des te meer regenwormen. Zo heeft 21 t/m 24 er 1 regenworm opstaan en 33 t/m 36 maar liefst 4. Op de dobbelstenen staan 1 t/m 5 ogen en een regenworm.

Gooi en kies:
Gooi alle dobbelstenen en kiest dan één getal (of worm). Leg alle dobbelstenen met dit getal/ worm aan de kant. Gooi je nog een keer met de overgebleven dobbelstenen en leg je nogmaals een getal/worm opzij. Maar: dit mag niet het getal/worm zijn waarvan al dobbelstenen aan de zijkant liggen!
Stel dat je met de opzij gelegde dobbelstenen een waarde van 21 hebt behaald, dan kun je de tegel met 21 pakken. Deze leg je open voor je neer. Elke volgende tegel die je verzamelt, leg je weer bovenop de vorige. Gooit iemand exact het getal dat jij bovenop je stapel hebt liggen? Dan mag hij of zij deze tegel van jou afpakken. Dit mag alleen met de bovenste tegel!

Maar:
Gooi je alleen maar het aantal ogen (of een worm) die je al opzij hebt geschoven? Dan gooi je jezelf kapot (een mislukte worp) en is je beurt voorbij!
Het is dus verleidelijk om voor de tegels met hogere waarden te gaan (want daar zitten meer wormen op), maar de kans dat je jezelf dan stuk gooit wordt ook groter.

Wie heeft op het eind de meeste wormen verzameld? Diegene wint het spelletje.

Speleigenschappen:
Aanbevolen leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 7
Speeltijd: 20 minuten
Afmetingen doos: 15 x 15 x 5 cm