G42 Reis om de wereld in 80 dagen

G42 Reis om de wereld in 80 dagen (8+)

Net als in het beroemde boek van Jules Verne probeer je binnen 80 dagen rond de wereld te reizen. Hierbij maak je gebruik van o.a. treinen en schepen, maar het lukt niet altijd om de meest efficiënte route te bereizen.

Algemeen:
Je speelt met bonusfiches, goudstukken, actiekaarten, reiskaarten en een detective speelfiguur maar die wil je niet tegenkomen want dan verlies je 2 reisdagen. De tijdsteen komt op vakje 0/80 van het tijdspoor. Er moeten meerdere rondes gespeeld worden, de startspeler wisselt steeds. Als je aan het einde van de ronde meer dan 6 handkaarten hebt, dan moet je het teveel open afleggen.

Hoe werkt het:
Iedereen krijgt 3 reiskaarten en 1 goudstuk.
Er worden 4-6 reiskaarten open gedraaid uit de gedekte stapel. Je kunt daarna diverse dingen doen: een reiskaart pakken, de bijbehorende actie uitvoeren (bv. per luchtballon reizen, een actiekaart nemen, reiskaarten uit je hand vervangen door andere, etc.). Dan kun je verder reizen naar de volgende stad, maar je moet -de juiste- reiskaarten uit je hand afgeven. Je tijdsteen verplaats je even veel vakjes als het totaal dat op de door jou afgelegde reiskaarten is aangegeven.

Soms kun je reistijd besparen. Bijvoorbeeld, als je van Bombay naar Calcutta reist dan kost je dit 12 dagen. Tenzij je met een olifant actiekaart reist. Nu kost de reis je 6 dagen plus het aantal ogen van een dobbelsteenworp (valt dit tegen dan mag je tegen betaling van een goudstuk opnieuw gooien).

Einde:
Degene die het eerst in Londen terug is wint het spel… maar als meerdere spelers in dezelfde ronde in Londen zijn aangekomen kan ook zo zijn dat de speler die er de minste dagen voor nodig heeft gehad wint, en niet degene die er het eerste was… Het blijft dus spannend!

Speleigenschappen:
Leeftijd : 8 – 99 jaar
Aantal spelers : 6
Speeltijd : ca. 60 minuten
Afmeting doos : 50 x 40 x 30 cm