G234 Winter

G234 Winter

Het is winter. Het weerbericht voorspelt sneeuw en ijs op de wegen. Vier families willen naar school, naar werk, boodschappen doen en sporten. Maar door de sneeuw en het ijs kunnen ze niet overal komen.

De spellen van Sunny Games speel je écht samen. Je vormt samen een team en dus win of verlies je met z’n allen. Jong en oud, beginners en en ervaren spelers kunnen makkelijk samen spelen. Spelers luisteren naar elkaar en nemen samen beslissingen.

Hoe werkt het
De speler mag met de auto rijden. Het doel is dat elke auto 3 verschillende plekken bezoekt alvorens hij weer huiswaarts keert.
De speler mag – in plaats van autorijden – ook ervoor kiezen om een straat schoon te vegen van sneeuw of ijs. Kiest de speler voor een sneeuwschuiver? Dan schuift hij al het sneeuw op één van de vijf straten naar keuze weg. Kies hij voor een strooiwagen? Die haalt alle ijs van één van de straten naar keuze weg. Daarmee wordt de weg weer vrij gemaakt voor auto’s.
Ondertussen overleg je: welke straat moeten we nu schoon laten vegen? Soms lukt het wel om alle plekken te bezoeken, maar kan niet iedereen thuis komen. Moeten jullie misschien in de sporthal blijven slapen? Of lukt het wel om alle 12 plekken te bezoeken, en daarna alle families weer terug naar huis te brengen?

De spelregels op zich zijn heel eenvoudig. Het spel is snel te leren en snel te begrijpen. Ook voor volwassenen is het een leuk spel om met kinderen te spelen.
In de spelregels staan een aantal tips beschreven om het spel wat extra uitdaging te geven (als je dat wil).

Te gebruiken: agenda-kaarten, auto’s, sneeuwschuivers, strooiwagens, kaartjes met te bezoeken plekken, weersvoorspellingen, kaartjes met sneeuw en ijs.

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd: 6+
Aantal spelers: 1 tot 8
Speelduur: 15 minuten
Afmeting doos: 30 × 20 × 5 cm