G226 Bunny Hop

G226 Bunny Hop

Konijntjes zijn dol op worteltjes, en dat is nou net waar de konijntjes in Bunny Hop naar op jacht zijn. Midden in de tuin staat een grote sappige wortel. En die is voor het konijntje dat als eerste de wortel weet te bereiken en de holletjes in de grond weet te omzeilen.

Hoe werkt het
Iedere speler krijgt vier konijntjes, slechts één van die konijntjes hoeft de top te bereiken. Elke beurt trekt een speler een kaart, hierop staat hoeveel velden de speler vooruit mag springen of dat er aan de wortel gedraaid moet worden. Wanneer er aan de wortel gedraaid wordt, ontstaat er ergens een holletje. Staat er een konijntje op, dan verdwijnt deze in de grond en dat levert grote hilariteit op. Heb je een kaart getrokken waarmee je konijntje in een gat springt, kijk dan eerst of er nog een ander konijntje is waar je mee kunt springen. Maar misschien wordt je onderweg ook wel door een eigenwijze mol aan de kant geduwd. Of staan de ophaalbrug en het hek in de weg…

Keer op keer op keer
Bunny Hop is een spel waar kinderen maar geen genoeg van krijgen. Als het aan de kinderen ligt, blijven ze maar draaien aan de grote wortel. Dat is nou eenmaal het leukst, want voor je het weet valt er een konijntje in zo’n gat en is die verdwenen. En als het dan ook nog een konijntje van een andere speler is, maakt dat het spel alleen maar leuker.

Speleigenschappen:
Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4
Speeltijd: 15 minuten
Afmeting doos: 20 x 20 x 10 cm