Belle en het Beest

G246 Belle en het Beest

Algemeen
Iedereen moet in de loop van het spel een kaart van zowel Belle, het Beest, Maurice en mevrouw Theepot verzamelen. Er kan er maar één als eerste in het kasteel aankomen en dus winnen, maar ojee: het kan ook gebeuren dat iedereen verliest!

Hoe werkt het
Leg de rozenblaadjes op de roos. Iedereen krijgt een (geheime) opdrachtkaart.

Pak van alle afbeeldingsstapeltjes 1 kaart en laat deze aan niemand zien. Krijg je Gaston, dan heb je pech want die helpt jou niet om je opdracht uit te voeren. Probeer er zo snel mogelijk vanaf te komen. Je mag tijdens het spel steeds maar 1 kaart van iedere kleur in je handen hebben.

Gooi de dobbelsteen en zet je pion op het eerstvolgende veld met die kleur. Pak daarna een kaart van dezelfde kleur van de stapel. Je mag ook ruilen met iemand. Iedereen gaat richting kasteel, maar je mag je pion niet terugzetten over de stenen muur in de richting van het dorp.

Komt een speler op een rozenveld, dan verliest de Magische Roos 1 rozenblaadje. Kom je op een vogelveld, dan moet je een kaart nemen van de Gebeurtenisstapel. Voer de opdracht uit.
Heb je je pion in het kasteel gezet en heb je alle afbeeldingskaarten verzameld, dan heb je gewonnen! Let op, want de roos mag nog niet alle blaadjes verloren hebben!
http://despeelboeg.nl/belle-en-het-beest-speelbord/?preview_id=3521&preview_nonce=28304cd8c1&_thumbnail_id=-1&preview=true

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd : vanaf 6 jaar
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : ca. 30 minuten