K54

K54 Getalleneiland, Tiptoi

Ga op avontuur op het getalleneiland: op het strand liggen allemaal schatkisten in het zand verstopt. De schatten worden bewaakt door een sluwe papegaai, een behulpzame zeemeermin, een speelse dolfijn en een knorrige piraat, die jullie lastige rekensommen voorleggen. Wie ze oplost, mag kisten openen en de waardevolle schatten houden. Tijdens het avontuur ontdekken jullie bovendien spannende en leuke minispellen zoals een fotosafari, getallen vissen of een expeditie door de jungle.

De Tiptoi stift geeft afwisselende opgaven die niet alleen leuk zijn maar gericht het leren ondersteunen. Spelenderwijs oefenen de schatzoekers hoofdrekenen en zelfs een beetje vermenigvuldigen. Kinderen kunnen rekenen op 4 moeilijkheidsniveau’s die afgestemd zijn op de leerinhouden van de basisschool. Het zijn afwisselende opgaven, verpakt in spannende spelvorm.

De intelligente Tiptoi stift rekent mee en controleert de oplossingen. Tiptoi brengt de 4 eilandbewoners tot leven en neemt de kinderen mee op een spannend schatzoekavontuur.

Tiptoi is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinker er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De electronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen volledig zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

Speleigenschappen:
Aanbevolen leeftijd: 5 – 7 jaar
Aantal spelers: 1 – 4
Speeltijd: ca. 20-30 minuten
In de doos zitten een spelbord, karakterfiches, speelfiguren, schatfiches en spelregels. De audiobestanden zijn al op de stift geladen. De stift is heel eenvoudig te bedienen en past in de kinderhand. De optische sensor zet onzichtbare codes om in geluiden, in hoogwaardige geluidskwaliteit.