G4 Pirates Stratego

G4 Pirates Stratego

WINNAAR SPEELGOED VAN HET JAAR 2016

Algemeen:
Verover de vlag op het vijandelijke schip door het te enteren, te beschieten met het kanon of een vijandelijke piraat aan de haaien te voeren.
Het kanon van Stratego Pirates is ongelooflijk leuk om mee te schieten. Daarnaast ziet het schip er stoer uit en is het spel makkelijk te begrijpen.
Net als bij Stratego is het doel om de vlag van de tegenstander te veroveren (maar dan net even anders).

Hoe werkt het:
De twee reusachtige piratenschepen liggen dicht bij elkaar. De strijd om de vlag is in volle gang! Raak het gele doodshoofd met je kanon en lanceer de vijand! Een feest is het wanneer iemand een pion op de loopbrug moet zetten en de tegenstander hem eraf schiet en voert aan de haaien. Of wanneer je een kanonskogel mag schieten door het gat in de zeilen.

Om de beurt mag iemand een opdrachtkaart pakken en de opdracht uitvoeren. Een goed geheugen en strategisch inzicht zijn hierbij handig.

Pluspunt:
Het spel duurt niet al te lang (tussen de 15 en 30 minuten) en spelertjes kunnen hun fantasie erop los laten en actief bezig zijn met het spel. Maar naast het schieten en het plezier is het helemaal leuk om na afloop van het spel de twee helften van het piratenschip om te bouwen tot een groot piratenschip.
Er kan zelfs druk mee gespeeld worden met LEGO en Playmobil. Wel de spelonderdeeltjes even apart houden dan.

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd : 5 -11 jaar
Aantal spelers : 2
Speeltijd : ca. 30 minuten
Afmeting doos: 45 x 30 x 8 cm