G3 Attraxion

G3 Attraxion

Algemeen:
Dit magische magnetische “drie op een rij” spel is makkelijk te leren, snel te spelen en altijd verrassend!

Hoe werkt het:
Elke beurt moet je een schijf op het spelbord plaatsen. Hiermee kun je schijven van je tegenstander van het bord afstoten (kleur stoot kleur af, wit stoot wit af) of juist vastzetten (kleur trekt wit aan), maar dat hoeft niet. Het plaatsen van de schijven gebeurt volgens onderstaande regels:
• Een geplaatste schijf mag niet in dezelfde beurt door je tegenstander van het bord gestoten worden. Deze schijf mag echter wel meteen vastgezet worden.
• Een schijf die op het bord is geplaatst, mag er niet afgepakt worden. De enige mogelijkheid om de schijf weer tot je beschikking te krijgen, is wanneer je tegenstander die schijf van het bord afstoot.
• Schijven die van het bord gestoten zijn, mogen opnieuw gebruikt worden.
• Als al jouw schijven geplaatst zijn, maar je hebt niet de benodigde 2x drie op een rij dan moet je passen totdat je tegenstander een steen van jou van het spelbord af stoot

Zet de speciale ‘Attraxion’ schijven op het juiste moment in, om een extra voordeel te behalen.

• Je hebt 2 Attraxion-schijven: je mag er 1 met de witte en 1 met de gekleurde zijde gebruiken. De Attraxion-schijf mag nooit door een andere schijf aan de achterzijde van het spelbord worden vastgezet of van het spelbord afgestoten worden. Met een Attraxion-schijf mag je wel andere schijven van het bord afstoten of vastzetten.
• Je mag maar 1 Attraxion-schijf in de middelste vier vakken plaatsen.

Wie als eerste drie stenen van zijn eigen kleur en drie witte stenen op een rij heeft, wint het spel.

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd : vanaf 8 jaar
Aantal spelers : 2
Speeltijd : ca. 20 minuten
Afmeting doos: 50 x 40 x 30 cm