G171 30 Seconds, junior

G171 30 Seconds, junior

Deze speciale kindereditie van het 30 Seconds partyspel is een superleuke variant op het origineel!
De begrippen op de kaartjes zijn relatief simpel dus goed te doen voor jonge kinderen.

Hoe werkt het
Je speelt in teams.
Eén speler probeert zoveel mogelijk begrippen te omschrijven en zijn teamgenoten moeten deze raden. Dit alles binnen 30 seconden! Op elke kaart staan een paar makkelijke en een paar iets uitdagender woorden. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Maar… een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen!

Start
Ieder team legt zijn fiche op Start op het speelbord. Iemand uit het team gooit daarna de dobbelsteen. Pak daarna een kaartje. Het andere team draait de zandloper om en roept ‘Start’! Daarna heeft het team 30 seconden de tijd om begrippen te omschrijven/raden. Mag in willekeurige volgorde. Lees wel de kant van het kaartje in de kleur van het vakje waar je fiche op staat. Je mag omschrijven, zingen, neurieën of gebaren. Ook mag je de woorden ‘en’, ‘de’ en ‘het’ gebruiken als die soms in woorden voorkomen.

Als de 30 seconden voorbij zijn tel je het aantal woorden dat je geraden hebt. Trek daar het aantal af dat je met de dobbelsteen gegooid hebt. Bijvoorbeeld 3 begrippen geraden en 1 gegooid met de dobbelsteen? Dan mag je 2 stappen vooruit op het speelbord.

Einde
Het team dat als eerste de finish bereikt, wint.

Kom maar op! Het is spelletjestijd!

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd: 7 tot 12 jaar
Aantal spelers: 3 tot 20
Speeltijd: 30 minuten