G158 De Betoverde Toren

G158 De Betoverde Toren

De betoverde toren is een grappig en tactisch geheugenspel. Het is een heel fijn gezelschapsspel, waarbij je samen moet spelen. Kinderen van verschillende leeftijden zijn er dol op!
Zoek de door de tovenaar verstopte sleutel en bevrijd de prinses uit de toren. Ontdek de kortste weg en onthoud waar je al geweest bent.

Hoe werkt het
De prinses is gevangengezet. De spelers proberen haar te bevrijden.
Eén speler is de tovenaar, de andere spelers werken samen als team Robin. De tovenaar mag de sleutel verstoppen en daarna gaat iedereen er naar op zoek want iedereen wil de prinses bevrijden, ook de tovenaar. Als dat lukt heb je namenlijk gewonnen.
Omdat de tovenaar weet waar de sleutel ligt krijgt hij een achterstand.

Wie als eerste de sleutel in handen heeft, mag proberen om de prinses te bevrijden.
Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Maar slechts 1 slot is de goede! Past de sleutel, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren. Maar past de sleutel niet, dan start de zoektocht opnieuw… maar jullie weten nu in ieder geval welk sleutelgat het niet is.

Strategisch spel
De betoverde toren is een tactische geheugenspel en een goed voorbeeld van een semi-coöperatief spel. Kinderen leren om zowel tegen als met elkaar te spelen. De groep moet samenwerken om te winnen. Als één lid van de groep er in slaagt de prinses uiteindelijk te bevrijden, dan heeft de hele groep gewonnen. Dit spel vraagt dus om samenwerking, om strategisch denken en goed onthouden (van waar je al was of welk slot je al hebt geprobeerd te openen).

Het spel is eenvoudig en heeft magnetische onderdelen. Iedere zet is spannend en omdat de doos onderdeel van het speelbord is en de prinses daadwerkelijk uit de toren springt, wordt het een dynamische, driedimensionale belevenis. De Betoverde Toren is in 2014 genomineerd als Speelgoed van het Jaar.

Aanbevolen leeftijd: 5 – 10 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4
Speeltijd: 30 minuten
Afmeting doos: 30 x 30 x 7 cm