G122 Ezelen

G122 Ezelen

Een hilarisch spel voor jong en oud. Erg leuk om het met kinderen te spelen, maar ook met volwassenen. Zeker goed voor de lachspieren!
De eenvoud, het gemak en vooral de gezelligheid staan voorop.
Het is een hectisch en snel spel met leuke dierkaarten en ezel pionnen.

Hoe werkt het:
Het doel is om een complete set van 4 dierenkaarten te verzamelen.
Maak een aparte stapel van de ezelkaarten.
Maak dan sets van 4 bij elkaar horende dierenkaarten, net zoveel als dat er spelers zijn. De overige dierenkaarten doen niet mee. Goed schudden, geef iedere speler 4 kaarten.
Zet de ezelpionnen midden op tafel en gebruik altijd 1 ezel minder dan het aantal spelers.

Wanneer de spelers ‘Ezelen!’ roepen schuift iedereen 1 kaart gesloten over de tafel door naar zijn linker buurman. Deze pakt de kaart snel op en stopt hem bij zijn hand kaarten. Dit wordt net zolang herhaald totdat 1 van de spelers 4 bij elkaar horende dierenkaarten in zijn hand heeft.
Diegene pakt zo snel mogelijk een ezelpion van tafel. Alle overige spelers moeten nu ook zo snel mogelijk een ezel van tafel pakken. De speler die uiteindelijk geen ezel heeft kunnen pakken verliest en krijgt een ezelkaart. Goed opletten dus!
Schud de kaarten opnieuw en begin een nieuwe speelronde.

Let op: het doorgeven van de kaarten gaat in redelijk hoog tempo! Mocht er een speler te laat zijn met kaarten doorgeven dan krijgt hij een waarschuwing, doet hij dit nog eens, dan verliest hij de ronde en krijgt hij direct een ezelkaart.

Tip:
Als je merkt dat het iets te snel gaat kun je ook beginnen met aftellen vanaf 5 of 10. Zeker bij jongere kinderen is dit een aanrader.

Aanbevolen leeftijd: 6 – 99 jaar 
Aantal spelers: 3 tot 5
Speeltijd: ca. 30 minuten
Afmeting blik: 17 x 13 x 3 cm