G121 In de Ban van de Ring

G121 In de Ban van de Ring

Algemeen
Red Midden Aarde en vernietig de Ring!
Neem het op tegen Sauron (die door het spelsysteem wordt gestuurd) en baan je een weg door de mijnen van Moria, verzamel zoveel mogelijk van Gandalfs runen om de duistere krachten terug te dringen, overleef de route door Helms Deep en het hol van Shelob de spin en gooi uiteindelijk de Ring in de krater van de Doemberg in Mordor.

Maar… dit lukt alleen als jullie als groep de obstakels overwinnen. Zonder samenwerking is succes uitgesloten.

Hoe werkt het
In dit spel zijn jullie leden van het Reisgezelschap.
De doos bevat een aantal spelborden. Het hoofdbord blijft altijd liggen. Hierop staan 2 sporen.
De overige borden zijn scenarioborden en die wisselen: er ligt altijd maar 1 van deze vier borden op tafel. Hierop staan meerdere sporen waarop de hobbits, deels naar eigen wens, een markeerpion naar voren kunnen verplaatsen. Echter op één spoor gebeuren akelige dingen…

Als het hoofdspoor van een scenariobord is doorlopen is het scenario afgelopen. Maar … ook op de andere sporen moeten voldoende fiches verzameld zijn… Dat wordt dus overleggen, b.v. over wie in welke volgorde welke stappen zal gaan maken.
Gelukkig komen de hobbits onderweg ook nog allerlei kaarten en schildjes tegen die ze kunnen verzamelen. De schildjes kunnen weer helpen, bijvoorbeeld bij het inroepen van de hulp van Gandalf.

Klik hier voor SPELUITLEG YOUTUBE

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd: vanaf 12 jaar
Aantal spelers: 2-5
Speeltijd: ca. 60 minuten
Afmeting doos: 25 x 25 x 5 cm