F225 Boomstronk met bosbewoners (€ 1,25)

F225 Boomstronk met bosbewoners (€ 1,25)

Deze boomstronk wordt bewoond door kabouters.
En de dieren uit het bos komen graag op bezoek bij hun vriendjes.
Kom je ook spelen?

Afmeting boomstronk: 25 x 25 x 18 cm
Aanbevolen leeftijd: vanaf 3 jaar

____

De kabouters weten heel veel over hun vriendjes. Wil jij ook wat weten over sommige diertjes?

Wist je dat Witstaartherten uiterst schuwe dieren zijn… Als zij schrikken, gaan hun staarten heen en weer. Als er een roofdier in de buurt is, gaat hun staart omhoog. Dan is de witte vacht te zien waaraan zij hun naam te danken hebben.
Witstaarthertenjongen hebben tal van kleine witte stippen op hun vacht. Deze dienen als schutkleur, zodat ze door de stippen moeilijker te zien zijn in het hoge gras. Als de moeder op zoek gaat naar eten, verstopt het jonge dier zich in het hoge gras. Het gaat plat op de buik liggen, met de kop en nek op zijn rug.
• De bekendste vos is de rode vos met zijn typische rode vacht en witte buik. Zijn grote pluizige staart helpt de kleine rover bij het rennen het evenwicht te houden. Op koude dagen wikkelt hij zijn staart om zich heen als een warme sjaal om zijn lichaam.
• Men zegt dat de wolven naar de maan huilen, maar met die geluiden communiceren zij met elkaar. Zij willen de andere dieren van de roedel op iets wijzen, oproepen om op jacht te gaan, of ze willen vreemde wolven wegjagen. Hun gehuil is kilometers ver te horen.